Friday, June 30, 2006

komik ari Jumaat

hehehe...malu la nak post werk kalu di bandingkan ngan lelain kat UC nih,,
ni tak de rahsia...preview pencil pg from.upcoming graphic novel comin...in October (kalu tak kantoi deadline leeee)...kisah pendekar Yus..hehehehe

Thursday, June 29, 2006

KOMIK KHAMIS PART 2

busy dengan komik baru. aku takleh nak reveal apa nama project, bila dah announce nanti baru bole cakap.
13 issue series. wooo hooo! adaptation of a novel.
*yang dah tahu tu, dok diam-diam!

Komik Khamis

PENCIL2INK



Banyak kali orang tengok artwork pen&ink aku bertanya, “Camnu rupa ko punya pencilwork ha? Ko buat loose/breakdown je atau tight/finish pensil sebelum ko ink?” Well, most of the time aku prefer buat finish pensil… spent more time on pencil & my inking will be a lot faster!

Ramai yang pernah tengok inkwork aku, tapi tak ramai yg dapat tengok pencilwork yang aku buat sebelum ink… so, these are a few samples. Enjoy!

AIM AHMAD.

Friday, June 23, 2006

Khas Untuk Yusrizal



p/s: aku tau apa yang kau tulis sebelum kau edit tadi heheheh

"The Lovely" Ahmed Love


Conteng2...Tangan ke atas/bwh selaju 120km/h. Rambut diilhamkan oleh seorang kawan saya yg teror melukis tu...ahaks!

Urban Militia

Thursday, June 22, 2006

Nu Character



Character baru utk koleksi character2 MWWF.

Wednesday, June 21, 2006

Unpublished


well... this page was from upcoming comic schedule to publish in Urban Comics#19...sayangnya...UC19 takde..so tak kelua la..
this comic,,,aku try nak focus on local content..cerita pasal..keadaan di sebuah perkampungan nelayan..

the previous 18 issues for us back in UC was experimental...so aku ingat in issue 19..nak go..local sayang hajat tak kesampaian..

Monday, June 19, 2006

My Cookin..




CAN YOUUUU SEMELLLLLLLLLL.......WHAT AZHAR IS COOKIN!

..hehehe sajer jer kasi gempak. ni..exclusive for UC.com...some sketches on my upcoming graphic novel...a Silat flick comic...just finished pencil pg 30..another 70 to go...hope i can meet the DEADline... how to work smart in comics?...hmmm..have to ask my colleage adijin, krom n milx..they are full time comic artist.

Sekadar Johan Secada



Di situlah makhluk predator itu dilihat... (sekadar gambar hiasan)

Friday, June 16, 2006

Ini Komik... Aku Yang Punya!!!















Macam yang kebanyakan korang tau, satu2nya komik bersiri aku kat Urban Comics dulu bertajuk Drakkuneia, satu siri fantasi pengembaraan berlatar belakangkan zaman kuno. Cuma episod pengenalan & pertama je yang sempat tersiar. Masih jauh & banyak lagi cerita yang aku rancang. Banyak gile… sampai aku pun macam dah terlupa stori sepenuhnya sekarang ni! Heheh!

The first pic was used as front cover for UC#9, beautifully coloured by art-extraordinaire, Mr Adijin the Xtravaganza! Hahah! But unfortunately, the coloured files was missing completely to the abyss without any chance to be recovered ever again! Urgh! Damn that!

The second & third are acrylic painting of a few character that I’ve planned to be a part of Drakkuneia storyline.

InsyaAllah, akan datang aku akan postkan complete series yang pernah kluar dalam UC dulu. Tapi belum dapat janji bila, masih dalam proses remastered! Heheh! Sambungannya, tengok la dulu nanti camna… Enjoy!

Re-Urbanize Yourself.

AIM AHMAD
Shah Alam

Try My Luck




well just CubaTRY my luck in MSC Animation Pitch...

SeCADA c0ba-coba ....submit IP. creative content ngan chracter design.....

Where have all the UrbanMilitias gone?


4 years have passed by..after UC#18 last published on December, 2002...

so where all these 7 militias have been up to? well guys, i just sum up where they are and where to find them:

Adijin: located @ Cheras, full time professional comic artist. currently doing another comic project with US i think..(PNC)

Aim: located @ Shah Alam, a government servant (pejabat menteri kan Aim?). current project: tanya dia lah...( i think he's preparing stuff for UC.com & this blog)

Azhar: located @ Shah Alam / Sentul. Stuck teaching at Cyberjaya. Current project: graphic novel (PtS) schedule to be published by October 2006. Just finished submit pitching proposal for animation.

Kromosom: Located @ UK Perdana. full time professional comic artist( in charge of a comic production @ USJ). current project: KLP comics, graphic novel with PTS

Milx: Located @ Pantai Hill Park. full time professional comic artist. current project: just finished 30days of night:Dead Space (issue#1 & #2 already out), Transformers comic cover, and new upcoming comic perhaps?

UseNoHook:Located @ Damansara, illustrator and Music composer. Current Project: illustration, new songs i think..

White: Located @ Gombak. Fulltime Architect at KL. Current project: republished evil Spell, new comic portal, also pitching for MSC Animation Pitch.

well thess are what i've been informed, to know more about them check their links/website..so guys update/correct me if i'm wrong.


Wednesday, June 14, 2006

Sekadar Jon Secada



Sekadar sketch/contengan rambang sebelum pembukaan rasmi blog ini (yang tarikhnya masih belum ditentukan). Ya kaler RGB Cyan itu adalah disengajakan untuk menyakitkan mata anda (rasanya tak berjaya).

Tiada hadiah untuk mereka yg cuba mencari Jon Secada dlm sketch ini.

Attack of the Urban Babes!


For those who haven’t met them, these are the Urban Babes… and girls, please meet the world.

If I said earlier that Made in Mars have the biggest potential in becoming a very cool comic series, then, Urban Babes must have been the most potential comic series in Urban Comics to be fully commercialize.

It has almost all the ingredients to be a favourite among comic geeks (no pun intended Dett!) and also adrenaline junkies alike. Four super sexy girls, great action adventure, a good sense of humor, powerful arch nemesis and etc! And of course as every great plan in the world, it needs a good execution.

Created by none other than the talented dynamic-duo Fytullah Hamzah & Azhar Abdullah, it was among the longest running title in Urban Comics magazine. And this pic was just my feeble attempt at these lovely characters. Enjoy!

Re-Urbanize Yourself.

AIM AHMAD
Shah Alam

"Urban Comics: The Unreleased OST"

You can now download and listen to Urban Comics soundtrack. Please visit my website for more information about the
"Urban Comics: The Unreleased OST".

Friday, June 09, 2006

SOKONGLAH KOMIK MALAYSIA!

Arcrylic painting ni aku buat masa kita sibuk berusaha nak keluarkan UC#17 atau 18, tak sure. I was hoping it'll be publish as a poster or at least a pin-up in UC#19 0r #20... but as you might already aware, hasrat tak berkesampaian. Aku buat sebagai sokongan kepada Kempen Sokonglah Komik Malaysia yg baru bermula time tu. Logo yg aku jadikan tatoo dlm painting ni dah pastinya didesign oleh Ahmad Kamil/Aedes (a great job indeed!). So, Sokonglah Komik Malaysia!

Semoga tercacah dalam jiwa dan semangat kita umpama tatoo di tubuhnya...

AIM AHMAD
Shah Alam

Thursday, June 08, 2006

UC d aftermath

Komik yang tak sempat diterbitkan...
http://www.freewebs.com/usenohook/

UC Kembali Mengganas!

Assalamualaikum & salam sejahtera semua!

Sedarkah kalian semua bahawa blog ini dilahirkan pada 06.06.06?
Buang semua "kosong" dan kalian akan dapat...
Jeng, jeng, jeng... Bwarghahah!

This blog gonna rock!
Mari mengganas!

AIM AHMAD
Shah Alam

Wednesday, June 07, 2006

Mereka datang dari Marikh!



Watak komik dulu-dulu dalam UC

urban comics


sekarang ni banyak le plak orang nak
pakai nama 'urban'
lepas nak dkt 5 tahun baru sampai
terma tu ke telinga masyarakat..hmmm

Tuesday, June 06, 2006

Testing

"Kasi la saya menang Abang Paragon!"